Przejdź do treści

DOBRY PRZEPIS NA BEZPIECZEŃSTWO

DOBRY PRZEPIS NA BEZPIECZEŃSTWO

DOBRY PRZEPIS NA BEZPIECZEŃSTWO

Kampania „Dobry przepis na bezpieczeństwo” skierowana jest przede wszystkim do podmiotów, których działalność obejmuje przetwarzanie i konserwowanie mięsa oraz produkcję wyrobów z mięsa, włączając wyroby z mięsa drobiowego.

Ma na celu doprowadzenie do zmniejszenia zagrożeń w masarniach i ubojniach, wpłynięcie na przestrzeganie przepisów prawa pracy, w szczególności bezpieczeństwa i higieny pracy, a także umożliwienie pracodawcom dostosowania zakładów do obowiązującego prawa poprzez udział w programie prewencyjnym, opartym, jak wiele innych programów PIP, na samokontroli.

Na stronie http://www.bhpnatak.pl/wszyscy zainteresowani będą mogli zapoznać się z informacjami o projekcie oraz bezpłatnymi publikacjami dotyczącymi bezpieczeństwa pracy w masarniach i ubojniach.

 

Wróć